O nas

Potrebujete pomoč?

Pokličite +386 1 2806 200 ali nam pišite na info@kig.si

 Poslujemo v skladu s sledečimi vrednotami:


 

 • zavezanost k uresničevanju ciljev,
 • transparentnost in doslednost,
 • sodelovanje in timsko delo ob spoštovanju posameznika,
 • profesionalnost in strokovna odličnost.
 

 

O podjetju KIG

Podjetje KIG je bilo ustanovljeno leta 1948 z glavnim ciljem, da bi proizvajalo funkcionalne kovinske izdelke za uporabo doma in v kmetijstvu. Leta 1961 je podjetje začelo proizvajati registrske tablice za vozila za takrat Socialistično republiko Slovenijo, ki je bila del nekdanje Jugoslavije. Vse do danes je ostala proizvodnja in dobava registrskih tablic za avtomobile temelj KIG-ovega poslovanja. Druge proizvodne linije iz lahke pločevine in cevi so se razvijale skozi različna obdobja v zgodovini podjetja zlasti v soodvisnosti od zahtev na trgu. Danes KIG proizvaja opremo za trgovine ter kovinske in nerjaveče izdelke za pomorsko in pohištveno industrijo.

KIG se od svojih konkurentov razlikuje z jasno vizijo in občutkom za odgovornost do svojih zaposlenih, kupcev, dobaviteljev, lastnikov in podjetja kot celote. KIG-ove ključne vrednote so spoštovanje, zaupanje, popolnost in kreativnost.  Naš najnovejši in najbolj pomembni rezultat razvoja v prometnem oddelku je VERESIS® - sistem za registriranje vozil z integriranimi varnostnimi rešitvami ter investicija v UV tiskalnik DURST Rho TS 162 Plus za bolj učinkovito proizvodnjo prometnih znakov in velike signalizacije. Ena njegovih posebnosti so OSVETLJENI PROMETNI ZNAKI.

KIG d.d. je delniška družba in član skupine MSIN

 • Ustanovljen je bile leta 1948, ko se je 28. aprila lokalna obrtna delavnica v Igu preoblikovala v Okrajno kovinsko podjetje Ig s 15 zaposlenimi v proizvodnji kotlov za vodo in peči.
 • Leta 1954 se je podjetje preimenovali v Kovinska industrija Ig
 • Leta 1995 je postalo delniška družba.
 • Leta 2002 začetek skupine MSIN, ko sta podjetji M.B. Satler Investicije d.o.o. in ADM Storitve d.o.o, ki sta ustanoviteljici skupine MSIN, postali lastnici KIG d.d. 23. julija 2004 se je podjetje Mohar Satler Investicije d.d. preoblikovalo v javno delniško družbo. 10. aprila 2009 se je pravna oblika organizacije podjetja in ime spremenilo v MSIN d.o.o. MSIN ima kontrolni delež v naslednjih podjetjih: CETIS d.d., KIG d.d., EGP d.d., GORENJSKI TISK, d.d., DONIT TESNIT, d.o.o. in KEKO-VARICON d.o.o. Žužemberk, z več kot 1100 zaposlenimi. Preko kapitala so lastniki povezani tudi s podjetjema Kremen d.d. in Žima d.d. s skupaj več kot 80 zaposlenimi.
 • Danes je podjetje najbolj poznano po proizvodnji registrskih tablic in kovinskih komponent po posebnem naročilu, večinoma za opremljanje trgovin ter pohištveno in pomorsko industrijo.

KIG d.d. hčerinske družbe:

 • KIG KGA d.o.o. - družba z omejeno odgovornostjo (100% lastništvo): specializirana za proizvodnjo registrskih tablic za vozila za Slovenijo in tuje države
 • Meblo Signalizacija d.o.o. - družba z omejeno odgovornostjo (100% lastništvo): specializirana za proizvodnjo prometnih znakov za slovenska vladna podjetja in tuje trge – Irak itd.
Kig® v številkah
122.340 učencev v Sloveniji uporablja v šolah kovinske omarice podjetja KIG®
600.000kg+ jekla KIG® obdela vsako leto
79 držav predstavlja Akrapovičeve izpušne sisteme na stojalih podjetja KIG®
7.600.000+ registrskih tablic je KIG proizvedel v zadnjih 10 letih
1.412.311+ vozil je trenutno registriranih v Sloveniji
 
 

 

Zakaj je dobro delati z nami?
Edinstveni

Vse na enem mestu: mehanska in ročna obdelava od načrtovanja do izvedbe, od surovine do končnega izdelka narejeno v vsaki želeni barvi

Izkušeni

Več kot 65 let izkušenj pri delu s pločevino in cevmi, z aluminijem in inoxom, h kakovosti naravnano in produktivno osebje

Stabilnost

Boljši od konkurence – finančna stabilnost, član skupine MSIN (100 milijonov EUR letnih prihodkov), certificirani dobavitelj podjetja IKEA.

Zanesljivi

Sistemsko upravljanje procesa načrtovanja & dobave & proizvodnje.

Stalnost

Zagotovljena s certifikatom ISO (9001, 14001,27001), najsodobnejša informacijska oprema.

Sledljivost

Z našo programsko rešitvijo LPPM nudimo POPOLNO SLEDLJIVOST

Kakovost

Zagotavljamo najvišjo KAKOVOST, ker uporabljamo samo najboljše materiale

Varnost

Zagotavljamo najvišjo stopnjo VARNOSTI s široko izbiro varnostnih elementov

Drugačni

Ker proizvajamo visoko zmogljive prometne znake

Boljši

Ker imamo s strani 3M certificirano proizvodnjo in dajemo do 12-letno garancijo za natisnjene znake

Dodana vrednost

Z učinkovitim proizvodnim procesom in sposobnostjo vključevanja različnih tehnologij in izdelkov