Novice

Potrebujete pomoč?

Pokličite +386 1 2806 200 ali nam pišite na info@kig.si

KIG d.d. uspešen na Kosovem

05. 11. 2016

Septembra 2015 je bil na Kosovu objavljen zadnji javni mednarodni  razpis za izdelavo in dobavo avtomobilskih registrskih tablic. Po eni ponovitvi razpisa in večmesečnih postopkih izbora in pritožb neizbranih ponudnikov je bil KIG d.d. skupaj z lokalnim partnerjem pravnomočno izbran, podpis pogodbe je bil 17.10.2016 po več kot leto dni trajajočem postopku. Veljavnost pogodbe je za obdobje 2016 – 2019. Prva dobava personalizirani tablic bo izvedena v drugem tednu novembra 2016.


Bonitetna hiša Bisnode je družbama KIG d.d. in Meblo Signalizacija d.o.o. podelila certifikat odličnosti razreda AAA.

07. 9. 2016

Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja  v naslednjih dvanajstih mesecih.

S prejemom tega se KIG d.d. in Meblo Signalizacija d.o.o. uvrščata med najboljše pravne subjekte v Sloveniji.


KIG d.d. je po podpisu pogodbe za izdelavo registrskih tablic za Bosno in Hercegovino za obdobje 2016-2020 uspešno izvedel prevzem nulte serije tablic in nato dobavil že tudi prvo naročeno količino

24. 8. 2016

Po podpisu pogodbe za izdelavo in dobavo avtomobilskih registrskih tablic za Bosno in Hercegovino je bila na zahtevo kupca izdelana nulta serija tablic 500 kosov dimenzije 520 x 110 mm. Kontrola nulte serije je potekala 20. in 21. julija 2016 ob prisotnosti tričlanske komisije kupca. Izvedena je bila tudi personalizacija tablic in vroče tiskanje črkovnih oznak s folijo proizvajalca API. Vsi testi so pokazali brezhibno kvaliteto registrskih tablic. S tem se je lahko začela normalna proizvodnja prve dobave 120.000 tablic dimenzije 520 x 110 mm in 600 kosov SPECIMNOV dimenzije 520 x 110 mm. V dneh 17. in 18. avgusta 2016 je potekala vzorčna kontrola predstavnikov kupca, ki je potrdila zahtevano kvaliteto registrskih tablic. Takoj naslednji dan je bil izveden transport prve dobave na relaciji Ig, Slovenija  –  Banja Luka, BiH.


KIG KGA d.o.o. uspešno prestal recertifikacijsko presojo ISO 27001 – sistemi vodenja varovanja informacij

03. 8. 2016

Pri proizvodnji registrskih tablic je zelo pomembna informacijska neodvisnost in varovanje osebnih podatkov, zato je zelo pomembno da je proizvodnja tablic in vodenje naročil in dobav usklajeno s standardom ISO 27001. V KIG KGA d.o.o. je bila prva presoja po tem standardu že leta 2007. Z recertifikacisko presojo, ki so jo izvedli strokovnjaki Bureau Veritas, se je izvedel tudi prehod na posodobljeni standard 27001:2013. Novi standard bo v veljavi do leta 2019 ob pogoju vsakoletne uspešno opravljene presoje.


MEBLO SIGNALIZACIJA prva v Sloveniji ponuja interaktivni katalog prometne signalizacije

25. 7. 2016

MEBLO SIGNALIZACIJA je na strani www.meblosignalizacija.si predstavila »Interaktivni katalog prometne signalizacije – pomočnik za naročanje«, ki uporabnikom omogoča generiranje lastnosti prometnih znakov, skladno z zahtevami novega pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi. Tako je MEBLO SIGNALIZACIJA prva in edina ponudnica tovrstnega pomočnika v Sloveniji, ki naročnikom po uveljavitvi novega pravilnika in posledično pomembnih spremembah, bistveno olajša pot do naročila.


Zakaj je dobro delati z nami?
Edinstveni

Vse na enem mestu: mehanska in ročna obdelava od načrtovanja do izvedbe, od surovine do končnega izdelka narejeno v vsaki želeni barvi

Izkušeni

Več kot 65 let izkušenj pri delu s pločevino in cevmi, z aluminijem in inoxom, h kakovosti naravnano in produktivno osebje

Stabilnost

Boljši od konkurence – finančna stabilnost, član skupine MSIN (100 milijonov EUR letnih prihodkov), certificirani dobavitelj podjetja IKEA.

Zanesljivi

Sistemsko upravljanje procesa načrtovanja & dobave & proizvodnje.

Stalnost

Zagotovljena s certifikatom ISO (9001, 14001,27001), najsodobnejša informacijska oprema.

Sledljivost

Z našo programsko rešitvijo LPPM nudimo POPOLNO SLEDLJIVOST

Kakovost

Zagotavljamo najvišjo KAKOVOST, ker uporabljamo samo najboljše materiale

Varnost

Zagotavljamo najvišjo stopnjo VARNOSTI s široko izbiro varnostnih elementov

Drugačni

Ker proizvajamo visoko zmogljive prometne znake

Boljši

Ker imamo s strani 3M certificirano proizvodnjo in dajemo do 12-letno garancijo za natisnjene znake

Dodana vrednost

Z učinkovitim proizvodnim procesom in sposobnostjo vključevanja različnih tehnologij in izdelkov