Kovinske rešitve

Integrirane rešitve

Od prve ideje do končnega izdelka, naš proces združuje vsak korak – od načrtovanja, izdelave vzorcev, proizvodnje, barvanja, montaže do vgradnje elektronskih delov. V vsakem koraku vaš projekt skrbno vodimo in ga izvajamo z natančnostjo.

Oblikovanje in razvoj rešitev

V fazi razvoja idej postanemo vaš tehnični partner. S sodelovanjem in analizo vaših konceptov delamo na tehničnih rešitvah, ki so usmerjene v izvedljivost, optimizacijo procesov ter tehnično zrelost. Združujemo tehnologije in procese, analiziramo možnosti optimizacije proizvodnih postopkov ter izvajamo natančne načrte za učinkovit prehod v proizvodnjo v večjem obsegu.

Prototipiranje

 1. Testiranje koncepta
 2. Hitra iteracija
 3. Preverjanje funkcionalnosti
 4. Optimizacija oblikovanja
 5. Zagotavljanje kakovosti
 6. Prilagajanje zahtevam trga
 7. Priprava na proizvodnjo

Raziskava trga komponent

Tehnično natančna analiza komponent:

 • Strokovna analiza elektromehanskih in drugih komponent na trgu.
 • Iskanje in primerjava najprimernejših komponent glede na specifične tehnične zahteve projektov.

Strokovna izbira najbolj primernih komponent:

 • Sistematičen pristop in tehnična ekspertiza pri izbiri komponent.
 • Izbor komponent glede na specifikacije, zanesljivost in delovanje projektov.

Optimizacija glede na tehnične specifikacije:

 • Raziskava trga komponent, osredotočena na izbiro optimalnih elektromehanskih komponent.
 • Izbor komponent, ki ustrezajo tehničnim standardom in specifikacijam projekta.

Visoki standardi kakovosti in zanesljivosti:

 • Izbor komponent, ki izpolnjujejo stroge tehnične standarde.
 • Zagotavljanje zanesljivega delovanja in dolge življenjske dobe izdelkov.

 

Proizvodnja

Visoka kakovost proizvodnje
Stalno inoviranje za zagotavljanje vrhunske kakovosti ter nadzor proizvodnih procesov za konsistentnost in zanesljivost izdelkov.

Napredne proizvodne tehnologije
Uporaba najnovejših tehnologij za učinkovitost, natančnost in sledljivost vsake faze proizvodnje za zagotavljanje standardov kakovosti.

Prilagodljivost in hitrost:
Hitro prilagajanje zahtevam strank, trga ter sposobnost odzivanja na spremembe brez zmanjšanja kakovosti.

Strokovnost in izkušnje:
Vodenje proizvodnje s strani izkušenih strokovnjakov, katerih znanje je ključno za kakovost in učinkovitost proizvodnje.

Trajnost in odgovornost:
Zavezanost k trajnostni proizvodnji in odgovorno ravnanje z viri ter uporaba okolju prijaznih postopkov za manjši vpliv na okolje.

Montaža ter integracija

Rešitve za elektro komponente

Rešitve notranje osvetlitve

Grafična oprema izdelka

Vgradnja komponent v kovinska ogrodja

Sestava komponent v celoto

Aplikacija grafičnih elementov

Spremna dokumentacija

Ustrezno pakiranje in zaščita za prevoz

Kontrola kakovosti

Sistematičen pristop k kontroli kakovosti
Naš sistematičen pristop k kontroli kakovosti vključuje natančen nadzor in preverjanje v vsaki fazi proizvodnje. S tem zagotavljamo dosledno visoko kakovost izdelkov.

Skrb za standardizacijo in sledljivost
Naša skrb za standardizacijo procesov in sledljivost omogočata popoln nadzor nad kakovostjo. Vsak izdelek je skrbno dokumentiran in sledljiv od začetka do konca proizvodnje

Neprestano izboljševanje in odzivnost
Nenehno se trudimo za izboljšave. S sistemom hitrega odziva na povratne informacije strank ter stalnim izboljševanjem procesov zagotavljamo stalno rast kakovosti naših izdelkov.

Kovinski deli za opremo trgovin

Kaj nudimo

Podjetje KIG nudi pri projektih opreme trgovin celovito rešitev za kovinske izdelke, ki so lahko samostojni izdelki ali pa predstavljajo le del elementov opreme trgovin. Z razvojno proizvodnim procesom se povsem prilagodimo zahtevam naročnika. Specializirani smo predvsem za enkratne projekte oz. manj serijske projekte, ki zahtevajo inovativne rešitve za zadovoljitev zahtev naročnikov, arhitektov oz. izvajalcev ter predstavljajo izziv z vidika tehnološke obdelave.

Katere materiale obdelujemo

Specializirani smo za obdelavo pločevine in cevi, v različnih kvalitetah (jeklo, aluminij, nerjaveče jeklo) in z več tipi končne obdelave (prašno barvano, transparentno barvano, polirano, krtačeno,…)

Reference

Naši kupci so večinoma renomirana tuja podjetja, ki nudijo svojim naročnikom celovito rešitev koncepta in opreme trgovine.

Kovinsko pohištvo

Kaj nudimo

Našim kupcem nudimo izdelavo kovinskih izdelkov po njihovih načrtih, kjer je naša konkurenčna prednost v hitrem odzivu za industrializacijo izdelka ter v zagotovljeni ponovljivosti kvalitete izdelka, sodobna proizvodna oprema pa je osnova za konkurenčne cene.
Po načrtu kupcev izdelujemo predvsem kovinske stole, kovinske mize, kovinske omare, posebne omare za elektro ali računalniško opremo, itd.

Katere materiale obdelujemo

Specializirani smo za obdelavo pločevine in cevi, v različnih kvalitetah (jeklo, aluminij, nerjaveče jeklo) in z več tipi končne obdelave (prašno barvano, transparentno barvano, polirano, krtačeno,…) .

Kovinska trgovinska oprema

Kaj nudimo

Nudimo standardne elemente za opremo manjših trgovin, prodajnih mest, bencinskih servisov in podobno. Glede na vaše obstoječe stanje vam pripravimo celovito rešitev, za optimiranje uporabniške izkušnje vaših strank in hkrati optimizacijo prostora, ki je namenjen predstavitvi oz prodaji blaga.

Nudimo:

 • Stenske elemente
 • Sredinske elemente (gondole)
 • Razna stojala
 • Drugo opremo po naročilu

Izdelujemo in montiramo tudi različno trgovinsko opremo za bencinski servise, trgovinsko in butično opremo, marketinška stojala in oprema za mobilni marketing, arhivske omare, omare za shranjevanje in prevzem oblači, strežniške omare in omare za električno opremo.

 Garderobne omare

Del našega prodajnega programa so tudi garderobne omare namenjene šolam, zdravstvenim domovom ter proizvodnim podjetjem, saj zagotavljajo kvalitetno in dolgotrajno rešitev za shranjevanje opreme šolarjem ali zaposlenim. Omare lahko nadgradimo z različnimi funkcionalnostmi in sistemi zaklepanja.

Rešitve za obdelavo pločevine in cevi

Kovinski deli za stroje in naprave

Našim kupcem nudimo izdelavo kovinskih sestavnih delov za njihove končne izdelke. Usposobljena ekipa tehnologov z uporabo 3D konstrukcijskih orodij nam omogoča hitro industrializacijo, sodobna tehnološka oprema pa ponovljivost serij in kvalitete izdelave. Posebno skrb namenjamo izvajanju zahtevanih protokolov kontrole kvalitete in sprememb na izdelkih.

Izdelujemo in montiramo opremo za različne industrije: industrija pijač, igralništvo, navtika,…

Specializirani smo za obdelavo pločevine in cevi, v različnih kvalitetah (jeklo, aluminij, nerjaveče jeklo). Tehnološka oprema in sposobnosti so predstavljeni tukaj. (link na storitve)

Inox izdelki za plovila

KIG d.d. je proizvajalec delov in opreme iz nerjavnega jekla za navtično industrijo. Izdelujemo standardno opremo in opremo po naročilu. Naši izdelki so vgrajeni v številna plovila.

Storitve

Kontakt za naročilo storitev:
e-naslov: prodaja@kig.si
telefon: 00 386 1 280 62 16

Lasersko rezanje

Laserska tehnologija nam omogoča rezanje zapletenih oblik brez potrebe po izdelavi orodja ter podobno hitro ali hitreje kot z drugimi metodami rezanja. Nudimo storitve po meri ter lahko proizvedemo izdelke na osnovi strankinih načrtov, oddanih v formatu dxf.

Stroj: BLM LC5
Materiali: ogljikovo jeklo, inox, aluminij, barvne kovine
Največje dimenzije pločevine: 1500×3000 mm, debelina do: ogljikovo jeklo 20mm, inox 20 mm, aluminij 15mm, barvne kovine 5mm
Največje dimenzije cevi: dolžina 6.000 mm, premer 125 mm, teža 12 kg/m

Varjenje

Varimo lahko enostavne in zelo zapletene izdelke, saj imamo večletne izkušnje na področju MIG/MAG (obločnim varjenjem GMAW), TIG (volfram obločnim varjenjem GTAW) in uporovnim točkovnim varjenjem (RSW). Vsi naši varilci imajo certifikat. Za serijsko varjenje uporabljamo varilni robot (MIG/MAG).

Stroji: Daihen Varstroj, FRONIUS, ISKRA, ARO
Materiali: ogljikovo jeklo, inox, aluminij
Maks. dimenzije: skupna teža do 200 kg

Krivljenje pločevine

Visoka fleksibilnost, kratek pripravljalni čas in natančnost so naše prednosti pri upogibanju pločevine.

Stroji: SCHIAVI, LVD
Materiali: ogljikovo jeklo, inox, aluminij, baker
Maks. dimenzije: ogljikovo jeklo, inox: 3000 x 6 mm ali 900 x 15 mm, aluminij: 3000 x 8 mm ali 1200 x 15 mm

Krivljenje cevi

Za pomorsko (in drugo) opremo, kot so npr. ograje, ročaji, stoli, lestve itd. uporabljamo CNC-stroj za upogibanje, ki lahko brez dodatnega orodja naredi dele z več radiji.

Stroj: BLM E-turn 40
Materiali: ogljikovo jeklo, inox, aluminij, barvne kovine
Največje dimenzije: 4200 x Ø 42 x 2 mm

Stroj: Macri
Materiali: ogljikovo jeklo, inox, aluminij, barvne kovine
Največje dimenzije: 4500 x Ø 65 x 2 mm

Drugi stroji: TAURING

Izsekovanje

Dele iz pločevine proizvajamo s pomočjo CNC-stroja za izsekovanje: cenovno ugodno, hitro, natančno in z minimalnimi stroški za orodje.

Stroj: TRUMPF
Materiali: ogljikovo jeklo, inox, aluminij
Maks. dimenzije: 1250 x 2500 x 6 mm

Drugi stroji: Ekscentrične stiskalnice, hidravlična stiskalnica

Prašno barvanje

Obsežno znanje ter leta izkušenj nam omogočajo, da nudimo vrhunske storitve pri prašnem barvanju izdelkov iz jekla, aluminija in inoxa.

Stroj: Wagner
Materiali: ogljikovo jeklo, inox, aluminij ter vsi statični materiali
Maks. dimenzije: 700 x 1200 x 2100 mm

Rezanje cevi

Cevi in profile režemo na avtomatski liniji za razrez, ki je sposobna rezanja pod kotom ob ohranjanju visoke produktivnosti. Režemo lahko jeklene in druge materiale okroglih, kvadratnih ali pravokotnih presekov. Nudimo storitev razreza na osnovi strankinih podatkov o materialu, dolžini, kotih.

Stroj: SIMEC
Materiali: ogljikovo jeklo, inox, aluminij, baker, PA, PE, PP
Maks. dimenzije: okroglo 7000 x Ø 100 mm, kvadratno 7000 x 100 x 100 mm, pravokotno 7000 x 120 x 100 mm
Min. dimenzije: okroglo 3000 x Ø 10 mm, kvadratno 3000 x 10 x 10 mm, pravokotno 3000 x 8 x 10 mm
Kot rezanja: -60° / +60°

Drugi stroji: FMB

Robotsko varjenje

Nudimo varjene z varilnim robotom znamke DAIHEN. Varilna celica je sestavljena iz robotske roke OTC, ki omogoča varjenje kosov do velikosti 1,5 x 1 x 1 m. Varilni izvor (WELBEE W400 AC MIG) deluje po postopku MIG/MAG in lahko vari jeklo ter aluminij od debeline 1 mm. V celici imamo dva dvo-osna pozicionerja, ki sta opremljena z mizami SIGMUND in omogočata hitro izdelavo šablon.